60-годишнината от пускането в експлоатация на Дунав мост ще бъде тържествено отбелязана в Русе под патронажа на министрите на транспорта на България и Румъния Данаил Папазов и Дан-Коман Шова. Тържествата ще продължат от 16 до 20 юни, основен координатор е областна администрация.
На 16 юни в библиотека „Л.Каравелов“ ще бъде открита изложба за строежа на моста, а на 17-и в Доходното здание ще бъдат наградени победителите в българо-румънския конкурс за рисунка „Дунав мост през детските очи“. На 18-и в Гюргево ще се проведе годишното общо събрание на Еврорегион Данубиус и концерт на румънски и български детски състави.
В самия ден на годишнината - 20 юни, още сутринта студенти от БРИЕ ще преминат рано сутринта Дунав мост, за да се включат в бизнес форум в Гюргево. В 10 ч ще се състои официалната церемония, по време на която министрите Данаил Папазов и Дан-Коман Шова ще валидират пощенска марка в чест на паметната дата. Инвестиционен, образователен и медиен форуми ще се проведат в Канев център на Русенския университет, презентация ще покаже историята на мостовете между България и Румъния от Римската империя до наши дни. Тържествата ще завършат с голям концерт в Канев център.