Ограничителните колчета в пешеходната част на ул. „Олимпи Панов“ до търговски комплекс „Евас“ отдавна липсват. Затова там автомобилите маневрират и паркират, което би могло да доведе до инцидент, подобен на този в Стара Загора, сигнализира нашият читател Григор Георгиев на редакционната поща. Сигналът му е пуснат и до кмета Пламен Стоилов с молба ограничителите да бъдат възстановени.
Запознат съм с писмото, човекът има право и ще възстановим ограничения достъп, коментира пред „Утро“ зам.-кметът Свилен Иванов. Той уточни, че вече е поставил тази задача на общинското предприятие „Комунални дейности“.
Иванов припомни, че от известно време подобни ограничения Общината поставя на нови места само когато има истинска необходимост и решение на етажната собственост. За целта било нужно да се представи протокол от събранието. Причината е, че ако един иска колчета, друг е против тях и се стига до конфликт, обясни зам.-кметът. За възстановяване на стари ограничители като на ул. „Олимпи Панов“ обаче няма такова изискване, подчерта Свилен Иванов.