Правостоящи запълниха всички възможни пътеки встрани от креслата в Голямата зала на Доходното здание във вторник вечерта, когато там се състоя празничният концерт на Общинския духов оркестър, по-известен напоследък като Бигбенд Русе. За 50-годишния юбилей на оркестъра поздравления поднесе кметът на Русе Прамен Стоилов. Благодаря на музикантите и на моя съученик и приятел Димчо Рубчев за радостта, която доставят на русенци, каза Стоилов и връчи плакет „Русе“ на диригента Рубчев и грамота на оркестъра.
Заедно със специалните гости пианиста Ангел Заберски, тромпетиста Михаил Йосифов и певицата Хилда Казасян оркестърът подари на публиката два часа с емблематични за музиката на свободните хора композиции. На финала зам.председателят на Съюза на музикалните и танцовите дейци в България Любчо Василев връчи отличието „Сребърна лира“ на музикантите Даниел Ненков и Борис Борисов, а „Златна лира“ получиха бигбендът и неговият диригент. Диригентът на Духовия оркестър на Димитровград Доцо Вътков също поздрави музикантите и обяви, че русенският състав е номиниран за „Кристалната лира“ на Съюза на българските музикални и танцови дейци.
Сред множеството поздравителни адреси и честитки двама души в публиката трудно криеха леката си тъга на празненството. Това бяха двама от петимата останали живи основатели на оркестъра. Забравиха ни, никой не се сети да ни потърси, каза за „Утро“ тромпетистът Димитър Василев.