Студентски театър „Пирон“ с художествен ръководител Венцислав Петков е готов с новата си постановка. Екипът е заложил на вечно актуалните приключения на чудака Барон Мюнхаузен, като за целта е избрал спектакъла „Същият този Мюнхаузен“ по пиесата на Григорий Горин, който е нарекъл своето драматургично произведение „комическа фантазия“.
Русенската премиера на спектакъла е на 10 юни, вторник, от 19 ч на сцената на Канев център с вход свободен. Преди това обаче студентите-актьори ще се представят със своята артистична версия за авантюриста-мечтател на националния фестивал на любителските театри в Каварна, който започна преди дни. Там „Пирон“ ще покаже своята нова постановка на 8 юни, в последния фестивален ден. В журито на 17-ото издание на театралния празник е и русенският литературен критик и драматург на театър „Сава Огнянов“ Крум Гергицов. Първоначалните ни планове бяха русенското представление да бъде преди фестивалното, но ангажименти на една от участничките, която изпълнява водеща роля, ни накараха да променим плановете, обясниха от театралния екип.
Режисьор на постановката е Венцислав Петков, костюмите са изработени от Диана Ковачева, а музикалното оформление е на Ивелин Дондуков и Калина Атанасова. Ролите изпълняват Димитър Аврамов, Пресиян Кузов, Ралица Добрева, Александър Неделчев, Теодор Петров, Йордан Неделчев, Ивелин Дондуков, Тереза Кънчева, Виолина Стефанова, Сава Драгнев, Деница Бояджиева, Виктория Друмева, Десислава Пахомова, Симона Петкова, Айсел Ибрямова и Чудомира Чернева.