Влюбен сливополчанин шест пъти рязал гумите, трошил фаровете и дори направил на сол с юмрук предното обзорно стъкло на колата на бившата си приятелка, защото отказвал да приеме, че жената вече не го иска край себе си. Накрая жертвата не издържала и подала молба за защита от домашно насилие. Така вчера състав на Русенския районен съд осъди Б.И. да плати 300 лева глоба в полза на държавата и му забрани през следващата година и половина да доближава бившата си спътница в живота.
Историята започнала през февруари, когато след няколко години съжителство на семейни начала М.М. решила да прекрати всякакви отношения с половинката си. Мъжът обаче отказал да приеме раздялата, непрекъснато й звънял по телефона, тормозел я психически и си изкарвал гнева върху колата й.
Автомобилът пострадал 6 пъти в рамките на 4 месеца. През юни след счупване на предното стъкло жертвата се оплакала в полицията, но тогава случката приключила с предупредителен протокол.
Два месеца по-късно зарязаният влюбен разбил входната врата и нахлул среднощ в апартамента на жената. Така и не се разбрало каква е била идеята му, защото се задействала алармата и нахалният Ромео се уплашил и избягал. Но след този инцидент пострадалата най-накрая решила да заведе дело в съда и го спечели от раз.