Шест специалности от държавния план-прием очакват новото попълнение от младежи, чиято страст са електротехниката и електрониката. Завършилите 7 и 8 клас могат да кандидатстват за паралелките „Системно програмиране“, „Програмно осигуряване“, „Електроенергетика“, „Електрически инсталации“, „Компютърна техника и технологии“ и „Компютърни мрежи“. Професионалната гимназия по електротехника и електроника „Апостол Арнаудов“ им гарантира, че там те ще получат най-добрата подготовка по тези специалности.
Някогашният Техникум по електротехника има над 50- годишна история, богата на успехи и традиции в професионалното образование. Училището е единственото в страната, което носи името на свой директор и народен учител, почетен гражданин на Русе - Апостол Арнаудов, ръководил в продължение на 10 години модерното техническо училище.
Днес в професионалната гимназия работят отлични педагози, а кабинетите са обзаведени със съвременна техника по програмата за модернизиране на професионалното образование. Към компютризираните тренажори за практическо обучение тази година ще бъдат прибавени и лабораторни стендове за практическо обучение. Във всички компютърни зали е осигурен свободен интернет достъп.
Възпитаниците на Електрото са активни участници в олимпиади, конкурси, състезания по приложна електроника и компютърни умения, спортни турнири и по традиция се класират на престижни места. Тази година успехите започнаха още през февруари, когато на състезанието по приложна електроника „Мога и зная как“ те заеха трето място в регионалния кръг. В Националния есенен конкурс по информационни технологии „Джон Атанасов“ участваха трима ученици, които представиха свои оригинални разработки за учебен софтуер и се класираха на трето място. В Регионалното състезание по компютърна подготовка на 9 и 10 май ученици от гимназията се състезаваха в направленията компютърна текстообработка, компютърна презентация, работа с електронни таблици, уебдизайн. На първо място се класираха Миркан Зюхтю за презентация и Даниел Ганев за уебдизайн.
Една от най-големите гордости на гимназията е последният турнир по роботика, който се проведе на 27 май в Канев център. Възпитаниците на Електрото заеха първо място в отборното класиране, следвани от връстниците си от Разград и Математическа гимназия „Баба Тонка“.
Освен постиженията в специалностите, гимназистите на Електрото имат сериозни успехи и в спорта. Първите места на общинските турнири по волейбол, хандбал, баскетбол и шахмат и техните повторения в областните, зоналните и републикански турнири са повод за гордост, че освен добри и талантливи енергетици и електротехници, възпитаниците на гимназията са и добър отбор за победи.