Кметът на Русе Пламен Стоилов подаде десница вчера на всяко от децата, спечелили вицешампионска титла за „Дунав“ на националните футболни финали „Данониада“. Той и заместникът му Иван Григоров дариха малчуганите с ранички, в които да носят екипчетата си.
„Поздравявам ви и много ви се радвам, защото вие сте част от нашата голяма надежда за възкресението на ФК „Дунав“. Надявам се, че вие ще сте сърцето на отбора, който ще играе до няколко години в „А“ група“, каза кметът, като разказа накратко на децата какви големи футболисти са защитавали честта на русенския тим.
Стоилов заяви, че общината ще даде силно рамо на футбола като база и логистична подкрепа, без да се меси в спортно-техническите въпроси.
„Ще се опитаме да наложим модела на работа като в баскетболния клуб „Дунав 8806“. Съжалявам, че отборът изпадна от „Б“ група, затова целта сега е задължително да се върне в професионалния футбол“, каза той.
Треньорът на вицешампионите от „Данониада“ Драгомир Григоров разказа, че едва успял да успокои разплаканите си избраници след нелепо загубения финал с „Черноморец“.
„Щом плачат, значи им пука, щом им пука, имат сърца на победители“, отбеляза Григоров пред „Утро“.
А съставът на неговите таланти включва Цветелин Енчев, Антони Олегов, Преслав Папарков, Михаил Симеонов, Ивайло Калинов, Александър Атанасов, Ник Доцев, Мартин Арабаджиев, Симеон Дочев, Силвестър Димитров, Кристиян Георгиев, Мартин Флоров.