Преносими компютри, а не задължително таблети. За това всъщност настоявали общинските съветници във Ветово. По настояване на техния заместник-председател д-р Мехмед Мехмед е внесено искане за промяна на „очевидна фактическа грешка“ в решението на съвета от 19 септември. Така с резолюция уточнението вече е нанесено и от него става ясно, че освен таблети, съветниците могат да се сдобият например с ноутбуци или нетбуци. Или иначе казано - лаптопи, които се различават по своите конфигурации и параметри.
Както „Утро“ пръв писа, ветовските съветници гласуваха на последното си заседание да се заделят 10 206 лева, с които да им се купят 17 преносими компютъра. Тогава обаче беше посочено изрично това да са таблети. А средствата за тяхното закупуване бяха осигурени чрез намаление на бюджета на пенсионерските клубове. По думите на Мехмед те нямало да останат без пари, тъй като средства за дейността на пенсионерските организации били отпускани през изтеклите месеци, и то неправомерно - без задължителното решение на общинския съвет.
Темата за модернизиране на съветниците в малкия град не е от вчера и около нея се водят бурни дебати през последните месеци. Искането им цели да се намали бумащината и използването на голямо количество хартия при тяхната работа. По думите на зам.-кмета Исмаил Селим, ако бъдат купени таблети по 300 лева, а не както съветниците искат двойно по-скъпи, устройствата ще се изплатят най-много за две години.