Влизаща в мазите PVC тръба, през която минават кабелите на „Виваком“, наводнява от години блок 111 в „Чародейка“, сигнализира „Утро“ живеещият във вход „А“ на сградата Веселин Стефанов. От две години той обикаля по инстанциите, но досега не е намерил кой да разреши проблема.
При всеки дъжд по заровената в земята тръба, която тръгва от шахта до блока под ъгъл към мазите, се стича вода смесена с кал. Чистенето й само по себе си е неприятна работа, но напоследък се появява и друг, много по-сериозен проблем - заради отнесената от водата пръст бетонната плоча около блока започва да се сляга. Получената чупка вече може да се види с просто око, убеди се „Утро“. Антиземетръсните шахти под блока също са пълни с вода и понякога тя извира оттам, твърди Стефанов.
На няколко пъти той сигнализирал за проблема „Виваком“, техниците на фирмата идвали, замазали  напуканата плоча, но за счупената под земята тръба не намерили решение. „Всичко трябва да се разкопае, тръбата да се извади и да се подмени. Няма обаче кой да го направи“, каза Стефанов.