Бившият международен рефер Илонка Джалева изненадващо заменя Костадин Костадинов на поста главен мениджър на Съдийската комисия към БФС. Това обявиха от футболната централа след заседанието на Изпълкома. Така за първи път в историята на футбола ни жена ще заема толкова висок ръководен пост в съдийството.

Джалева наследява Коце Костадинов в мениджърската роля, която беше въведена след присъединяването на БФС към Съдийската конвенция на УЕФА. По програмите на тази конвенция в момента текат няколко инициативи, имащи за цел развитието и обучението на най-перспективните наши рефери.

След заседанието на Изпълкома стана ясно също така, че Никола Джугански остава председател на Съдийската комисия.

Борислав Михайлов и компания решиха още да бъде въведена комисия, която да контролира работата на съдийските наблюдатели.

Името на Джалева беше замесено в скандал преди година. Тогава международната съдийка беше уволнена като учителка по физическо възпитание от Класическата гимназия в столицата от сестрата на Константин Папазов - Мариела, заради предоставен фалшив болничен, а в същото време е съдийствала на мач в Англия.