Щастлива развръзка с главно действащо лице Константин Маршавелов бе кулминацията на провелия се в Русе 6-и кръг от държавното първенство по автомобилизъм на писта. Маршавелов, фаворит за първото място в клас „Макси“ със своето „Мицубиши Лансер ЕВО 10“, потегли пръв на стартовата решетка, но катастрофира тежко още в първата обиколка на правата при спускането си към Симовата мелница. Устремилият се към върха пилот на „АСК-КА Рейсинг“ не можа да овладее колата по мократа настилка, като че ли малко късно натисна спирачките и мощният автомобил се вряза фронтално на „шейна“ в билборда насреща. Маршавелов сам излезе от колата, като първите му думи бяха, че чувства болки в гърдите и кръста. Замаян, той бе откаран веднага за преглед в болницата, където стана ясно, че се е отървал без сериозна травма. Скъпата му кола обаче става вече само за старо желязо.  
След тази драма стартът бе отложен с повече от 30 минути. В отсъствието на Маршавелов финалът бе пресечен пръв от Пламен Камбуров от „Автотранс РТ“ с „Мицубиши Лансер ЕВО“. Русенецът от тима на „Хоби Кар“ Велимир Андонов се класира втори с БМВ, а третото място остана за Ивайло Христов от „Булкам Рейсинг Тим“ /ВАЗ 2105/.
Стартът в „Серия 1-Супер“ бе спечелен от Борис Григоров със „Ситроен С2“. Даниел Ковачев от Стара Загора финишира втори, а Огнян Патенов от „Хоби Кар“ /Рс/ завърши трети с „ВАЗ 2101“. Русенският ветеран Румен Коев зае четвърто място, а едва 17-годишният ни съгражданин Михаил Симеонов финишира на престижната 6-а позиция със „Ситроен С2“.
Най-бърз в „Серия 2-РС“ бе Ангел Григоров от Плевен, следван от бургаския ветеран Стоян Апостолов. Светослав Ковачев от Стара Загора даде трето време.
Организаторите на старта от „Хоби Кар“ направиха всичко възможно да проведат едно перфектно състезание и успяха да се справят с това огромно предизвикателство. Срещу тях и публиката, която пооредя в един момент, бяха само неспирният дъжд и коварният вятър.