В Реал Мадрид са доста притеснени за здравословното състояние на суперзвездата на отбора Кристиано Роналдо, пише „Марка“.

Португалецът завърши сезона с проблеми и сега се готви за Световното първенство, което не иска да пропусне за нищо на света. На „Бернабеу“ обаче стискат палци той да не получи по-сериозна травма, тъй като знаят, че има нужда от доста дълга почивка.

Носителят на Златната топка имаше контузии в бедрото и прасеца и пропусна някои от последните срещи на Реал, а въпреки че в други игра, определено не бе в най-доброто си състояние и това бе видно.

По-сериозният проблем обаче е със сухожилие на коляното, което притеснява лекарите на Португалия. Футболистът играе, въпреки че не се чувства особено комфортно, но е ясно, че едва ли ще бъде пълноценен при това положение.

Направените му прегледи показаха, че има леко подобрение и става въпрос единствено за възпаление, което обаче има нужда от време, за да се излекува, а точно в този момент Роналдо не разполага с време за почивка.

Ясно е, че Кристиано иска да играе в Бразилия и ще го направи, но все пак има риск да получи сериозна контузия, което би било силно разочароващо за Реал.

Дори и всичко да мине добре е много вероятно да се наложи по-дълга почивка на играча, тъй като подобни възпаления на коляното може да отнемат и по-дълго време за лечение.