„Пускай парите в чантата, че тук не е здравословно за мене“, казал на служителката си Галя Гутева бившият вече шеф на общинските паркинги Кирил Кирилов. Жената поставила в чантата му предварително описаните банкноти на стойност 100 английски паунда и две банкноти от по 10 лева. Веднага след това Кирилов с бързи крачки се отправил към Американското пазарче. Погнали го двама антимафиоти, които дебнели отстрани. Като ги видял Кирилов ускорил крачка, а след това побягнал, но в крайна сметка го настигнали близо до ресторант „Амфибия“ и го задържали.
След зрелищния арест на 30 юли миналата година 47-годишният Кирилов беше освободен от работа и срещу него започна разследване. Той бе обвинен, че е измамил Галя Гутева, че има познати на митницата и ще й помогне да си спаси мерцедеса. Автомобилът бе задържан заради открити в багажника му няколко дни по-рано десет стека цигари без бандерол. За целта Гутева трябвало да му даде 100 британски лири. 
Кирилов от първия момент категорично отричаше да е мамил Гутева и твърдеше, че тези пари били за адвокатски хонорар на защитника й, но версията му не издържа в съда и на първа инстанция бе осъден на година условно. Последва обжалване пред Окръжния съд, който потвърди присъдата без право на друго обжалване.
Самата Гутева отдавна има условна присъда, а колата й е конфискувана.