Служител от спасителния отряд към Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“ е заловен да управлява колата си с 2.15 промила. Вместо да си понесе достойно последствията, 40-годишният бивш кадър на Гражданска защита Ивайло Й. започнал да заплашва и обижда полицаите и в крайна сметка е конвоиран до болницата за кръвна проба.
Засечката станала в четвъртък 10 минути след полунощ в района на Сливо поле по пътя за Силистра. Полицейски наряд от местното районно управление забелязал, че идващо към Сливо поле ауди криволичи несигурно. След вдигане на стоп палката водачът спрял, но доста трудно излязъл от колата. След това пък започнал да се перчи, че е от системата на МВР и колегите му нямат право да го проверяват.
По време на разправията полицаите усетили силен мирис на алкохол и поискали да тестват Ивайло с дрегер, но получили категоричен отказ и куп заплахи с уволнение. Тогава пияният спасител бил закопчан с белезници и откаран в русенската болница за кръвна проба. Химичният анализ по безспорен начин доказал, че спасителят от пожарната е седнал зад волана на доста чашки.
„Служителят от спасителния отряд ще бъде уволнен дисциплинарно, защото в нашите редици няма място за подобно безотговорно поведение след употреба на алкохол, макар и това да се е случило в извън работно време“, каза началникът на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Димитър Павлов.