Поздравителен адрес от министъра на културата Петър Стоянович вече е получен за 50-годишния юбилей на общинския Духов оркестър. Новината съобщи на пресконференция вчера директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“ Ирена Петрова, която прочете поздравленията от министъра.
Кулминацията на тържествата ще бъдe на 1 октомври, международния ден на музиката, когато ще изнесем един цветен и различен концерт с чисто бендова музика, каза диригентът на оркестъра Димчо Рубчев. Мултимедия ще визуализира изпълненията на 21-те музиканти, които очакват при тях на сцената да излязат и техните приятели - Михаил Йосифов, Ангел Заберски и Хилда Казасян. Концертът започва в 20.30 ч във вторник в зала „Европа“ в Доходното здание, входът е свободен.
Най-младият ни колега е 20-годишният Александър, който миналата година завърши Националното училище по изкуствата, каза Рубчев. Той се надява идната година оркестърът да има възможност да осъществят международно турне в Чехия, откъдето втора поредна година получават покана за участие във фестивала в град Колин.