Придошлите води на река Янтра довлякоха в неделя купища дървета в Бяла. Натрупаните стволове и клони, които затлачиха реката край емблематичния мост на Колю Фичето, станаха повод за спасителна операция, в която се включиха екипи на общинските служби, Пожарната и Гражданска защита. С помощта на техника големите дървета бяха извадени от реката и моста бе обезопасен.
„В неделя водите бяха най-високи, но постепенно спадат. На подобни нива обаче сме свидетели всяка пролет, така че място за безпокойство няма“, коментира кметът на Бяла Кольо Келерджиев. Вече е проходим пътят към Стърмен, който през почивните дни бе залят заради придошлите води на Янтра.
Вчера Келерджиев посрещна делегация от 20 човека от първи район на Букурещ, която бе доведена от румънския бизнесмен Гелу Паламару. Той стана популярен с това, че дари на Бяла 100 нови указателни табели по френски образец. По всичко личи, че бизнесменът е останал много доволен от сътрудничеството си с общината и бизнеса в Бяла. Освен новите табели в навечерието на Деня на детето той подари на изявени деца и техни учители от НУ „Св.Св. Кирил и Методий“ и НУ „П.Р.Славейков“ екскурзия до Природен парк Комана край Гюргево.