Българо-румънски инвестиционен форум „BIRD: Bridging Investments for Regional Development“ организират в Русе Българо-румънската промишлена палата и Русенската търговско-индустриална камара. Събитието ще се проведе в конферентната зала „Канев център“ на Русенския университет на 20 юни.
Форумът е ключово събитие от тържествата по повод 60 години от официалното откриване на Дунав мост, организирани в трансграничния регион Русе-Гюргево под патронажа на министъра на транспорта Данаил Папазов и румънския му колега Дан-Коман Шова, които ще вземат участие във форума.
Целта на събитието е да популяризира регионът Русе- Гюргево-Букурещ като привлекателно място за инвестиции, да представи перспективни проекти на публичния и частния сектор, да даде възможност на инвеститорите да се срещнат с потенциални бизнес партньори.
Организаторите са поканили за участие във форума посланиците и търговските представители на страните от Европейския съюз в България и Румъния, потенциални инвеститори, международни консултантски компании и европейски финансови институции.