Новооткритият Медицински център „Медикус +“ е продължител на идеите и принципите на работилата доскоро Хирургична болница „Медикус“. Той отвори врати за пациенти на бул.“Ц.Освободител“, в кооперацията на спирката до Пантеона. Центърът разполага с четири кабинета на специалисти в областта на хирургията, гастроентерологията, неврологията и образната диагностика. Всеки ден на разположение е и анестезиолог-реаниматор, обясни управителят на лечебното заведение и специалист хирург д-р Любомир Македонски
В центъра има операционна зала за амбулаторна и еднодневна хирургия и със стационар за наблюдение и  лечение на пациенти до 48 часа. Обособени са 2 болнични стаи със собствен санитарен възел, климатик, тв и безжичен интернет. Освен за следоперативно проследяване, стационарът дава възможност за консервативно лечение на заболявания като бъбречни и жлъчни колики, остри гастродуоденити, лечение на хронична болка и други, изброява д-р Македонски.
В хирургичния кабинет се диагностицират
планови и спешни хирургични заболявания
и консервативно и оперативно лечение в извънболнични условия, включително амбулаторни хирургични процедури и манипулации, извършват се контролни прегледи, издават се експертизи за временната неработоспособност, извършва се предоперативна подготовка в извънболнични условия. При нужда пациентите се насочват към други лечебни заведения за болнична помощ. Има и превързочна, която е с работното време на кабинета - от понеделник до петък от 8.30 до 18 часа, а в събота - от 9.30 до 12 часа.
Операционната зала е оборудвана с всичко необходимо за извършване на малки оперативни интервенции, изискващи кратък следоперативен престой, уточни д-р Македонски. Те се осъществяват с местна, а при нужда и с краткотрайна обща анестезия. На практика в нея се обработват и ревизират всички видове рани, отстраняват се повърхностни тумори, взема се материал за хистологично изследване, прави се регионерна лимфна дисекция на подкожни лимфни възли, екстирпация на врасъл нокът, инцизия на млечна жлеза, на повърхностни абсцеси и флегмони, на кисти и анални абсцеси. Премахват се единични хемороидални възли по безкръвен начин, прави се екстирпация на анални фистули и коагулация на фисури, екстракция на чужди тела, торакоцентеза и плеврален дренаж. Има възможност за извършване на инвазивни диагностични манипулации под обща анестезия. За предоперативната анестезиологична подготовка се грижи д-р Ирена Малчева - специалист по анестезиология, реанимация и интензивно лечение, от понеделник до петък от 15 до 16 часа.
В кабинета по вътрешни болести и гастроентерология се лекуват
заболявания на стомашно-чревния тракт
жлъчно-чернодробни заболявания, болести на панкреаса. В него специалистът по вътрешни болести, гастроентерология и диететика д-р Галина Кръстева приема пациенти в понеделник, сряда и четвъртък от 14 до 16 часа.
В неврологичния кабинет се лекуват заболявания на централната и периферна нервна система - арадикулити, плексити, мултипленна /множествена/ склероза, епилепсия, главоболие /мигрена, тензионно главоболие и други/, както и съдови неврологични заболявания и деменция. Специалистът по нервни болести д-р Елена Вачева приема пациенти в понеделник, вторник и сряда от 15 до 16 часа.
Ехографии на млечни жлези, коремни органи
щитовидна жлеза се извършват от специалиста по образна диагностика д-р Теодора Александрова във вторник и четвъртък от 16 до 18 часа.
Медицинският център разполага с манипулационна зала с възможност за осъществяване на широк спектър от общомедицински и специализирани хирургични дейности и манипулации. 
Медицински център „Медикус плюс“ предлага BIOPTRON терапия, която е
уникален метод за лечение на рани и облекчаване на болката
посочи д-р Любомир Македонски. С нея се повлияват с успех и без медикаменти остеоартрити, ревматоиден артрит, артрозни болки в гърба, болка в раменете и врата, костно-мускулни травми, нараняване на меките тъкани, мускулен спазъм, навяхвания, разтягания, изкълчвания, контузии. Терапията може да се използва още самостоятелно или като допълваща процедура при лечение на рани след травма или след операции, изгаряния, язви на долните крайници, атонични рани, декубитални рани и други. Терапията действа благоприятно на херпесни и кожни инфекции, псориазис, атопичен дерматит. Помага при заболявания на сливиците, ринити, синуити, главоболие, умствено и психическо пренапрежение, депресивни състояния.
„Медикус +“ не работи със здравната каса, но цените са по тарифа на съответните медицински услуги и са приемливи за джоба на русенци, каза д-р Македонски. И допълни, че специалистите, които работят в центъра, залагат на професионализма и принципността в диагностиката и лечението, както и на коректността, почтенността и зачитането на достойнството и правата на пациентите.