Футболистът на ФК „Русе“ Николай Дойнов бе избран за талант на талантите на „Ариана Аматьорска лига“. Този избор даде на Николай правото да тренира две седмици с отбора на шампионите от „Лудогорец“ /Рз/. А там, ако го харесат, може да получи като в приказките място в тима на Стойчо Стоев.

- Николай, здравей! Читателите на „Утро“ са любопитни да разберат малко повече за тебе.
- Здравейте! Аз съм на 25 години и се занимавам с футбол от дете. Първо бях в школата на „Дунав“, после треньорът Драгомир Григоров ме покани в „Аристон“. Допреди две-три години играх в „Две могили“, когато треньор на отбора беше Игнат Младенов. Сега играя минифутбол с ФК „Русе“ и помагам на „Сокол“ /Червена вода/ в областното първенство. 
- Не се ли получи нова пресечна точка с „Дунав“?
- Когато отборът беше ръководен от Борислав Богомилов, бях поканен да водя подготовка, но получих много лоша контузия в адукторите и трябваше да почивам почти една година.
- Какво включваше онзи генерален тест в София с най-добрите 13 играчи от регионалните турнири на „Ариана Аматьорска лига“?
- Първия ден проведохме тренировка, а изпитът на другия бе жонглиране, пасове на всякаква дистанция, финтове, шутове във вратата. Комисията бе съставена от треньори в Националната спортна академия.
- Какво очакваш от двуседмичния лагер с „Лудогорец“?
- Аз нямам големи илюзии, но ще е хубаво да ме забележат и да играя поне в отбор от „Б“ група.
- „Дунав“?
- Ще е хубаво, стига някой да ме покани, за да види какво мога и дали ще бъда полезен.
- Кой е любимият ти отбор?
- „Барселона“!
- А футболист?
- Аз се чувствам в свои води, когато играя като опорен халф, така че отговорът ми е Бускетс!  
- Какви са родните ти пристрастия?
- Баща ми беше и си остана голям цесекар. Дълго ме мъчи да бъда фен на „червените“, но аз избрах „Левски“.
- „Утро“ ти желае успех!
- Благодаря!