До месец Русенският окръжен съд ще реши дали ще потвърди оправдателната присъда на шефа на общинските „Комунални дейности“ Стамен Савов.
Както „Утро“ писа, цялата история тръгна от лъскаво черно „Ауди А8“, спряно неправилно до спирката пред КАТ през пролетта на миналата година. Любопитната подробност в случая е, че колата е собственост на фирмата „Булстарс“, управлявана от Красимир Даков. А е била дадена за ползване на шефа на „Крис Груп“ Иван Павлов.
Заради нарушение на правилата за паркиране колата била вдигната с паяка и откарана на наказателния паркинг. Оттам нататък обаче събитията се развили по начин, драстично различен от процедурата за простосмъртни. Шефът на „Крис груп“ Иван Павлов се обадил на Савов, а Савов - на служителите си. И им разпоредил пак да натоварят аудито на платформата и да го върнат на същото място, откъдето го взели.
Заради случая срещу Савов започна разследване, а впоследствие той бе обвинен, че е злоупотребил със служебното си положение и е принудил служители на общинската фирма пряко волята си да върнат лимузината до спирката пред КАТ.
Самият Савов обаче категорично отрича да има вина за случилото се. „Не съм оказвал принуда никому, колата имаше нарушено покритие и прецених, че ще е по-добре да я върнем, за да избегнем дела срещу Общината“, обясни той. И отрече да е давал указания коли с комбинацията 0808 в регистрационния номер да не се вдигат с паяка.
През май Стамен Савов беше оправдан от Районния съд, но последва яростен протест от прокуратурата и така се стигна до делото в Окръжния съд.