Измъчената българска тв цифровизация се допълни и със слухове, че след като получат декодерите си, вместо да ги включат към телевизорите, бедните въртят бизнес, като ги продават на по-ниски от продажните цени. Съществуват такива възможности за злоупотреба, но досега няма подадени сигнали при нас, каза вчера директорът на Регионалната дирекция за социално подпомагане Татяна Дончева.
По данни на дирекцията досега 1886 социално слаби от имащите право 5435 души в областта вече са взели ваучерите си за декодери. Най-много са в Русе - 790, и във Ветово - 417. В Сливо поле 195 бедни са се сдобили с талона си, в Иваново - 183, в Бяла - 104, в Ценово - 73, в Две могили - 65, а най-малък е броят в Борово, където едва 59 души вече имат ваучер.
Важно е хората да знаят, че на гишето в централна поща ваучери могат да получат социално слаби, чиито имена започват с буквите от А до Л включително, а в клона в кв.“Дружба“3 - тези с имена от М до Я, уточни Дончева. Декодерите се вземат от един от двата магазина на „Техномаркет“ в Русе. Крайният срок за ваучерите е 30 октомври, а за декодерите - 30 ноември.