Въпреки лошото време и студения вятър стотици деца и родители напълниха „Мол Русе“, в който на вчерашния Ден на детето имаше много игри и забавления за малките жители на града. Във Веселата олимпиада на един от паркингите малчугани поставяха спортни рекорди, рисуваха на асфалт, правиха апликации с мъниста, а в небето се рееха десетки разноцветни хвърчила.
Централният вход на мола посрещаше посетителите с изложба на детски рисунки, участвали в националния конкурс на Общинския младежки дом в Русе „Моят малък свят в образи и цвят“, в който се съревноваваха над 300 произведения на малки автори от цяла България. Вчера с грамоти и медали бяха наградени най-добрите художници, определени от жури от специалисти в изобразителното изкуство. Две русенчета са  на първо място в два от разделите на конкурса - Ванина Чучуева от втора възрастова група за рисунка и Мирая Гешева за приложно изкуство. Първенци в останалите възрастови групи са малки художници от Плевен, Търговище, Летница, Казанлък.
В другия конкурс на Младежкия дом - за снимка на тема „Моето любимо място в Русе“, посветен на празника на града, са участвали над 100 фотографии. Победител в първа възрастова група е Павел Петров от СОУ „Васил Левски“, а във втора първото място си поделят Панайот Желязков от клуб „Журналистика“ в ОбДЦКИ и Мариела Панчева от ПГИУ „Елиас Канети“.
И още един първенец беше обявен вчера - в традиционния вече конкурс на Общинския младежки дом за най-добре почистено училище. „Златната метла“ спечелиха учениците от Професионалната гимназия по транспорт.
Освен за победителите, отличия имаше и за класираните на останалите призови места и в трите конкурса, както и много поощрения. Всички награди бяха връчвани от директора на Младежкия дом Мариян Савов. А за доброто настроение на деца и родители се погрижиха фолклорна танцова студия „Зора“ и балет „Импулс“.
След края на церемонията млади шахматни фенове мериха сили на блиц турнир, организиран от клуба по шах към Младежкия дом. А за останалите деца в „Мол Русе“ имаше много други забавления - от скачане на батут, през детски филми до бляскавия финал на празника с концерта на хип-хоп изпълнителя и любимец на младежката публика VenZy.