Дядото на Селена Гомес потвърди, че певицата и актриса страда от заболяването лупус, съобщи списание „InTouch”. Съмненията за болестта на 21-годишната изпълнителка започнаха, след като тя отмени датите за свои концерти в Австралия и Азия.
Лупус е автоимунно заболяване, което причинява подуване на лицето и прекалена преумора. Нейният дядо Рикардо Гомес говори открито по темата: „Тя се лекува и се справя много добре до този момент.“

Той заяви, че певицата е била диагностицирана със заболяването преди няколко години, като симптомите до този момент са поставени под контрол. Според него състоянието на Селена се е изострило от напрежението покрай нейната кариера, както и заради проблемната й връзка с Джъстин Бийбър.

„Тя работеше толкова много и беше толкова изтощена. Едва намираше време за някаква почивка. Случилото се с Джъстин също я притесни. Докторите постоянно я съветваха да си вземе почивка. Просто цялото това напрежение й дойде твърде много.“

За финал дядото на Селена Гомес заяви, че се надява внучката му да си вземе почивката, от която толкова много се нуждае.