Ръководството на „каталунците“ няма никакви намерения да се разделя с някои от най-класните си играчи в лицето на Хавиер Масчерано, Сеск Фабрегас и Шаби през наближаващия летен трансферен прозорец.
Според последните твърдения в испанската преса бившата звезда на Арсенал за поредна година ще бъде една от основните трансферни цели на нуждаещият се от сериозно подсилване отбор на Манчестър Юнайтед. Ръководството на „червените дяволи“ следи отблизо изявите на 27-годишният испански национал и преследва неговия подпис на няколко пъти през 2013 година, но не стигна до успех, след като талантливия полузащитник реши да остане на „Камп Ноу“.
Самият Фабрегас по нищо не показва, че има намерения скоро да се завръща обратно във Висшата лига, а ръководството на „каталунците“ остава твърдо зад решението си испанецът да бъде ключова фигура в техните планове за развитието на отбора. По този повод президентът на клуба Хосеп Мария Бартомеу заяви пред журналистите в Барселона:
„Ние нямаме никакво намерение да продаваме важните за клуба футболисти. Барселона не възнамерява да се разделя със Сеск Фабрегас или който и да е от останалите ключови играчи в тима, които биха представлявали сериозен интерес за големите отбори на трансферния пазар.“
Фабрегас вероятно ще вземе участие в представителния тим на Испания за финалите в Бразилия, като европейските шампиони са сочени за фоворит според повечето залози за Световното първенство по футбол в bet365.
Сред футболистите, които предизвикват редица спекулации с набижаване отварянето на новия трансферен прозорец фигурират имената на универсалният аржентински национал Хавиер Масчерано и плеймейкърът на тима Шаби. Никой от тях обаче няма да бъде продаден според твърденията на президента Бартомеу, който добави още:
„Масчерано е ключов играч в нашия състав и той със сигурност ще остане на ‚Камп Ноу‘ и през следващия сезон. Договорът на Шаби изтича през 2016 и той има поне още две години престой в Барселона. Всеки треньор разчита на опитни играчи като него за доброто и успешно развитие на клуба в бъдеще, а той играе за нашия отбор вече цели 16 години.“
Клубът на „каталунците“ бе свързан и с голям брой евентуални попълнения през това лято, след като бе уважена тяхната молба за отлагане на трансферната забрана. Халфът на Атлетико Мадрид Коке се смята за една от най-горещите трансферни цели на големите клубове през това лято, но според Бартомеу талантливият 22-годишен футболист няма да напусне „Висенте Калдерон“ през настоящия трансферен прозорец. По този повод президентът на Барселона заяви:
„Коке е невероятен футболист, който всеки един голям и уважаван клуб би желал да има в редиците си, но Атлетико Мадрид направиха един страхотен сезон и заслужено спечелиха титлата. Те определено ще искат да го повторят и затова няма да се разделят с един от ключовите си играчи в титулярния състав.“
Въпреки това, „каталунците“ явно са насочили своето внимание към бранителя на френския гранд ПСЖ Маркиньос, който има голяма вероятност да стъпи на „Камп Ноу“ през това лято.
„Нашият клуб иска да намери достоен заместник на Карлес Пуйол,“ заяви Бартомеу.
„Имало е отбор на Барселона преди Пуйол и ще има такъв и след неговото оттегляне. Маркиньос е едно добро решение за негов заместник, но ние в момента водим преговори с много различни отбори и все още не сме направили окончателен избор.“