Ръководството на Галатасарай прекрати договора на наставника Фатих Терим-Императора след двучасова среща на стадион "Тюрк Телеком Арена", на която на преден план са излезли сериозни различия между двете страни.

Легендарният треньор е отказал да подпише 2-годишно удължение на договора, след което от Галатасарай са решили да прекратят настоящия му контракт.

"Преди всичко, нашето ръководство е отговорна за запазване ценностите на клуба и предаването им на следващото поколение. Като част от тази отговорност и за да предотврати влошаване на нашето общество, ръководството взе единодушно решение да съобщи на г-н Терим, че договорът му е прекратен", се казва в странното официално изявление на клуба.

Това бе третият път, в който Терим води Галатасарай, като през миналия сезон той стигна до четвъртфиналите на Шампионската лига с истанбулския клуб, но не започна добре новата кампания. Шампионите се намират на 11-то място в класирането, макар и с мач по-малко, а преди седмица загубиха катастрофално от Реал Мадрид с 1:6 у дома. Медиите в Турция определиха Роберто Манчини за фаворит за овакантения пост.