Над 60 автомобила в 3 групи - „Супер“/до 1600 кубика/, „РС“ /до 2000/ и „Макси“ /над 2000 кубика/ ще застанат на старт в 6-ия кръг на държавното първенство по автомобилизъм на писта, който ще се проведе тази неделя в Русе. Трасето по пътен възел „Христо Ботев“ ще бъде затворено в събота от от 13 до 17.30 часа заради официалните тренировки и квалификациите за място, а същинското състезание ще започне на другия ден от 10. Основен организатор на кръга е фирма „Хоби Кар“ с управител Пламен Панталеев, а надпреварата ще стане възможна с финансовата подкрепа на аптеки „Астра“, „Приста ойл“, „Полисан“, „Стефани Стил“, „Елит Кар“, „Мобиле БГ“, „Адис - Калинов“, „TERRA GLOBE“,  „ЕЛ“ ЕООД, „Вили Ал“, „Прециз Интер“, „Вендинг Груп“, „Солей“, „Астра Биоплант“, „Стибис“, „Мото Пфое“, „Мототехника Моллов“, „Технополис“. За първи път грижата за охраната на трасето ще бъде поверена на доброволци-маршали. 22 от общо 26-те съдии ща се от Русе. Те са подготвени безплатно от ръководството на „Хоби Кар“, като са положили изпит пред федерацията по автомобилен спорт.
Сред специалните гости ще е румънският световен шампион по бокс за професионалисти Михай Леу, който е и ... рали шампион на своята страна. Леу ще бъде придружен от кмета на град Арад, който ще стиска палци за своя сънародник Флорентин Петре. Бившият футболист на ЦСКА ще кара с български лиценз. Той заяви участие с „Рено Клио“.
„Много ми се иска състезанието да започне и да завърши без каквито и да било инциденти. Моля феновете да се вслушват в съветите на маршалите. Всеки зрител, получил дори и драскотина, означава провал на турнира и край на Писта Русе“. Хора, пазете се!“, призова на пресконференция вчера Пламен Панталеев от „Хоби Кар“.  
Той допълни, че идеята догодина е Русе да бъде домакин и на открит шампионат на България и Румъния.
„Нашата писта се харесва на пилотите. Тук винаги става шоу. Благодаря на спонсорите. Нашата цел не е просто да им вземем парите, а ако е възможно, да продадем добър рекламен продукт срещу техните инвестиции“, обясни Панталеев.
Той заяви, че за първи път от дълги години призьорите ще бъдат зарадвани с парични премии.
„Няма да забогатеят, но все ще е нещо. Помня шампионати, след края на които победителите нямат 10 лева в джоба си, за да си купят бензин и да се приберат вкъщи“, даде пример Панталееев.