Баскетболистките на „Дунав 8806“ победиха румънския „Телеорман“ /Александрия/ с 83:64 /24:17, 23:11, 20:19, 16:17/ в първата контрола между двата тима на русенски терен. Мачът бе изключително любопитен, защото публиката приветства неофициалния дебют на новите попълнения - швейцарката Каролин Тюрен, американките Шанте Еванс и Тиа Люис и дошлата от „Берое“ Деляна Коева. Всички те се постараха да докажат, че ще прибавят щипка колорит в играта на отбор, който, ако денят си личи от сутринта, ще изглежда още по-вълнуващо в сравнение с предишните сезони.
Плеймейкърът Тюрен остави впечатление за изключително търпелива, умна и дисциплинирана баскетболистка. Ако тръгнем да я сравняваме с предшественичката й Мерике Андерсон, няма взривността на естонката, но печели повече точки със сигурното си, технично и умно разиграване на топката, с умелата смяна на темпото, с хладнокръвната си, спокойна и премерена игра в защита. Новият диригент на „Дунав 8806“ днес е човек, който мисли и не признава хазарта като начин на игра.
Снажната и много силна физически Тиа Люис се стара доста под двата коша, спечели много топки, но си пролича, че техниката й има нужда от доизглаждане.
Спокойно - първите миналогодишни мачове на Аманда Джонсън и Кристина Сантяго също минаха под знака на известна нервност и грешки при „чисти“ атаки под ринга! А какво да кажем за фамозната Ейдриън Джонсън, която се препъваше току под коша от невъзможни за пропускане позиции.
Главното при Тиа са огромните кондиционни резерви. С подготовка от две седмици и нещо тя изглежда на относително прилично ниво, а какво би станало, ако влезе във форма. Тогава би била неудържима!
Шанте Еванс изглежда като копие на Латаша Байърс. Разликата е, че Шанте има неподозирано бързи за мощната си физика крака и че на моменти атакува с грациозността на леко крило. Направи хубави неща в защита и нападение, но и за нея е ясно, че трябва да наваксва в подготовката. Иначе показа вкус към комбинативната игра. 
Деляна Коева записа 11 минути. Вкара една тройка при 4-те си стрелби, но сякаш бе леко смутена и неспокойна.
Да не забравяме Жаклин Златанова. Посрещната много топло от публиката, тя остана на пейката, но представяте ли какво ще се получи, когато се възстанови! С най-добрата българска баскетболистка и другите нови попълнения „Дунав 8806“ ще е отбор, готов за приказни мачове и шоу безкрай през новия сезон.  
„Дунав 8806“: Люис 13, Димитрова 16, Тюрен 8, Еванс 18, Кочева 1 /Костова 8, Илиева 5, Шаренкапова 10, Коева 3, Кордова 1, Тодорова/.