Пламен Стоилов участва в конкурса „Кмет на годината“, организиран от сайта Kmeta.bg.
В осем от деветте категории победителите ще бъдат определени чрез онлайн гласуване на самите кметове. Те имат право само на един глас и не могат да пуснат вот за себе си.
Само в една категория класирането се извършва изцяло от гражданите и това е отразено и в името й - „Кмет на гражданите“. В нея се бори и Стоилов. Гласуването ще тече до 9 октомври на сайта на организаторите без специална регистрация и парола. Екипът на Пламен Стоилов очаква русенци да подкрепят своя кмет.
Общината се надява, че колегите на Стоилов от страната ще го номинират и в някои от другите категории, като например „Успешно усвояване на евросредства“. Те напомнят, че Русе вече има спечелени проекти за над 100 млн. евро. Друг плюс на Русе е 5-годишният сертификат за качество „Най-добри градове“ и призът „Обединена Европа“, който миналата година Русе спечели на лидерска среща на върха в Дъблин, отбелязват от Бялата сграда.
Първенците в конкурса ще бъдат обявени на годишната среща на Националното сдружение на общините в Република България на 14 октомври в курорта „Албена“.