Манчестър Юнайтед са се опитали да привлекат Гарет Бейл през това лято и са били готови да платят повече пари от Реал Мадрид за уелския национал, обяви президентът на "белия балет" Флорентино Перес.

"Вярвам, че Тотнъм наистина не искаха да го продават", каза Перес в интервю за испанското радио шоу "El Larguero". "Ние уважихме тяхното желание да не продават играча. В последствие разбрахме, че Манчестър Юнайтед в определен момент са щели да отправят оферта за него. Тогава ние направихме нашата оферта. Играчът разбра за това, тъй като от малък е фен на Реал. Неговата мечта бе да играе при нас, така че, когато той разбра, че Ние сме отправили оферта за него, той направи всичко по силите си да дойде при нас", добави президентът на Реал.

Испанският гранд в последствие плати 85.3 милиона паунда за Бейл, но въпреки рекордната трансферна сума за всички времена, Перес смята, че крилото не е струвало много на неговия тим. "Бейл не ни излезе скъпо. Никога не съм споменавал тази сума. Нашата политика е да привличаме най-добрите играчи. Това води до моментален ефект, не само спортен, но и политически", завърши Перес.