25 тестови автомобила предлагат дилърите на нови коли в града, които очакват посетители на 18 щанда на паркинга пред „Метро“. Второто автоизложение в Русе е замислено като празник, и въпреки че дъждът е най-неподходящият спътник на такъв салон на открито, организаторите се надяват днес и утре валежите да спират и русенци да могат да се порадват на показаните лъскави коли.
Три томболи ще се разиграят на изложението. Едната е обща и предлага много сувенири и други симпатични награди. Другите две са на „Стибис“ и „Мото-Пфое“.
Представителите на „Рено“ и „Дачия“ осигуряват уикенд за двама в село Чифлик до Троян за един от всички любопитни, направили пробно шофиране на генерално обновеното „Рено Меган“ в рамките на тестовата кампания на марката от месец насам.
Дилърът на „Форд“, „Волво“ и „Ленд Ровър“ пък ще подари уикенд за двама в Банско на един от всички, пуснали талонче в урните на щандовете на марките.
От тези щандове идва и голямата новина на автосалона. Изложението стана сцена на премиера на новата товарна гама на лидера в този сегмент „Форд“, която за пръв път се представя пред публика в България и е доста интересна за бизнеса.
„Целта на автоизложението е русенци да успеят да докоснат и да покарат хубавите нови коли, които предлагаме“, каза при откриването Пламен Пантелеев, представител на „Фолксваген“ и член на управата на сдружението „Сервизи за качество в автомобилния ремонт“, което е моторът на автосалона.
„На Русе му се полага да има свое автомобилно изложение, защото тук има представителства на всички модерни европейски и световни марки автомобили“, каза кметът Пламен Стоилов и повдигна завесата, че скоро в града ще се открие четвърти сериозен завод от автомобилната индустрия, който ще оформи Русе като автомобилен клъстър, но отказа да назове името му, тъй като преговорите още са в начална фаза.
Домакинът на изложението - управителят на „Метро“ Валери Виденов, пък пожела дъждът да е добър знак и всичко да мине по вода.