Принцът, който се влюбва в омагьосания от злия вълшебник Ротбард бял лебед Одета, за пореден път на русенска сцена ще изпее в танц всепобеждаващата сила на любовта. За първи път на 24 септември публиката ще види в тази централна партия в балета на Пьотр Чайковски 18-годишния солист - току завършилия Националното училище за танцово изкуство в София Даниел Тичков. Младият танцьор от известно време е бил назначен на половин щат в балета в Русе, а сега вече е пълноправен член на състава.
Първата премиера на Даниел с русенските му колеги всъщност вече се е състояла, при това при голям успех, разказва репетиторът на балета Йордан Кръстев. В края на август Русе гостува на оперния фестивал в Банско с две постановки - балета „Лебедово езеро“ и оперния спектакъл „Риголето“. И двете продукции се радваха на огромен интерес, публиката в курортния център, сред която стотици туристи, аплодира изкуството на русенските творци.
Даниел подготви партията на принц Зигфрид само за 12 дни, което е истински подвиг, коментира Кръстев. Това е и първата ми голяма роля, признава леко притеснен от медийното внимание Даниел Тичков. Преди това е играл ролята на шута във вълшебната приказка на Чайковски. Макар и твърде млад, Даниел вече има записани в творческата си биография златен медал от националния танцов фестивал в Бургас, сребро от националния балетен конкурс в Добрич, където е представил фрагменти от балетите „Корсар“ и „Дон Кихот“. С русенския балет той вече е гастролирал в Италия, а сега му предстои първо явяване пред публиката в града с централна роля. Вълнувам се и се надявам Русе да хареса моя Зигфрид, казва младият балетист, който е признателен за партньорството в постановката на солистката на балета Весела Василева и на останалите си колеги. И признава, че мечтата му е да танцува на сцената на Болшой театър.