1000 лева глоба отнесе комшийка, нарекла „мърша“, „глупачка“ и „простачка“ съседката си в гръмка словесна саморазправа заради неплатена такса за асансьор.
Спорът избухнал, защото Р.К. отказвала да плаща таксата. Заради хитреци като нея входът взел решение асансьорът да се ползва само с чипове.
Един ден обаче на Р.К. й се наложило да качва някаква покъщнина до последния етаж на блока. И се опитала да мине метър, възползвайки се от добрината на съседите. Успяла да прилъже един от тях да я качи с неговия чип, за да си пренесе багажа.
Точно тогава обаче я видяла комшийката, която веднага възроптала срещу опита да се ползва асансьорът, без да се плаща за него. Станал скандал, насъбрали се още съседи. И от дума на дума Т.И. решила да каже всичко, което мисли за стиснатата си съседка. Само че не преценила мярката.
Развръзката на цялата история обаче далеч не настъпила на площадката в блока. След екшъна обидената комшийка завела дело, което спечели вчера. Сега хем пак няма да плаща за асансьора, хем ще има да взема 1000 лева обезщетение от съседката за уронения си авторитет.