Правителството на Орешарски няма програма за развитие на регионите, а това е най-важно за хората, коментира вчера на пресконференция отчета на кабинета за първите сто дни от управлението му депутатът Пламен Нунев. Русенският народен представител се възмути, че магистрала „Хемус“ е изместена от „Струма“, а високоскоростният път Русе-Велико Търново-Свиленград остава в папките. По думите му катарците са се отказали да го финансират.
Депутатите от ГЕРБ разкритикуваха цялостната политика на кабинета „Орешарски“ и обявиха, че след внесения в четвъртък вот на недоверие, те ще продължат с други вотове „до дупка“. Колкото министерства, толкова и вотове, резюмира Нунев.
Според Светлана Ангелова обещанията на правителството в социалната сфера и заетостта са пълен провал, защото безработицата, в т.ч. и младежката, продължава да расте, а подкрепата за младите семейства е никаква.
Бившият здравен министър Десислава Атанасова се възмути от бездействието на наследничката си на поста Таня Андреева. Националната здравна стратегия била пожелателна. Атанасова заяви, че ГЕРБ са за демонополизация на Здравната каса и втори стълб на здравно осигуряване, но подчерта, че преди това е нужно да се повиши събираемостта на здравните вноски, тъй като за първи път несъбираемостта имала толкова голям ръст - 2 млн. здравно неосигурени.