Димитър Бербатов се появи на стадион "Българска армия", за да награди призьорите от традиционния детски турнир "Данониада". Въпреки известното закъснение, футболната звезда дойде на "Армията" около 12 часа и раздаде купи и индивидуални трофеи на малчуганите. След това голмайсторът на Монако беше наобиколен за автографи и снимки. Първоначално Бербо отказа да говори пред медиите, но все пак склони и каза няколко думи.

"Подписах за още една година с Монако и всичко си дойде на мястото", заяви звездата.

На въпрос дали знае, че в момента се провежда Общо събрание на ЦСКА, Митко отговори: "Не, нямам идея. Далеч съм от тези неща. Има човек, който е там (б.р. - визира Емил Данчев). Аз може да съм си купил акции много преди това, но това е нещо, което нито казвам, нито обявявам. Това са си мои неща. В момента съм действащ футболист, други неща са ми на главата."

Попитан дали може да помогне на ЦСКА, Бербатов каза: "Да ти приличам на Бил Гейтс?! Аз не съм човекът с магическите пръчки, че да оправям ЦСКА. Това е работа на много хора. В момента други неща са ми на главата. Когато това приключи, вероятно ще дойде друга глава в моята история."