11 години затвор за 27-годишния Мартин Димитров и 7 години и 6 месеца за партньора му в грабежите и живота 34-годишния Ивелин Коларов. Тези присъди крадливата гей двойка обжалва, но в крайна сметка наказанията им бяха потвърдени от апелативните магистрати във Велико Търново.
Мъжът в двойката Мартин и половинката му се признаха за виновни за серията грабежи, които извършили с една единствена цел - да могат да преживяват, тъй като заради любовта си един към друг били неразбрани от близките и останали на улицата. Заради признатата вина и изказано съжаление, те получиха намалени присъди - Мартин ще излежи 7 години и 4 месеца, а Ивелин - 5 години, като ще им се приспаднат и месеците от задържането им в края на юни 2013 година.
Любовта на двамата започнала през 2012 година. Малко след това обаче те били изгонени от дома на майката на Ивелин, която не одобрявала връзката им. Така през май двойката спяла на пейки из града, след това се нанесли в изоставен бус зад операта, а вещите си държали в клетките за багаж на магазин „Билла“ и „Мосю Бриколаж“. Изтеглените бързи кредити обаче нарушили хармонията в романтичния им живот, тъй като нямали никакви пари и не можели да си покриват вноските. Затова решили да се снабдят със средства, най-вече като дърпат ланци от жени на улицата. Така от 6 до 25 юни те успели да ограбят седем жертви, от които отмъкнали бижута на обща стойност 2256 лева. Между 15 и 23 юни пък откраднали два велосипеда и детска количка с акумулатор за общо 600 лева.
Тежките им присъди, които бяха потвърдени на втора инстанция, се дължат най-вече на факта, че Мартин е рецидивист и до април 2012 година е излежавал последната си присъда. Ивелин също има две присъди зад гърба си, но вече е реабилитиран. Наказанията си двойката може да обжалва и пред Върховен касационен съд. Това е последната инстанция, която може да се смили над влюбените престъпници.