Никола Христов, Адалберт Зафиров, Антон Спасов и Радостин Димов-Легендата са вариантите за старши треньор на „Дунав“. След като „Утро“ съобщи първи за 4-те кандидатури с уговорката, че ще пази имената в тайна по молба на източниците си, някои медии решиха да задълбаят в темата дотам, че сме принудени вече да бъдем конкретни.
62-годишният Никола Христов е твърде добре познато име в русенския футбол. Той е бивш играч на „Дунав“ и ЦСКА. Като треньор ръководи „Локо“ (Русе), „Корабостроител“, „Спартак“ (Вн), „Дунав“. Последната връзка с футбола на зам.-директора в училище „Васил Левски“ бяха ангажиментите му като съветник във ФК „Аристон“.
Роденият през 1969 година Адалберт Зафиров игра като футболист за родния си ЦСКА, „Локомотив“ (Горна Оряховица), „Локомотив“ (София), „Черно море“ (Варна), „Велбъжд“ (Кюстендил), „Струмска слава“ (Радомир), „Хебър“ (Пазарджик), „Арминия“ (Билефелд), „Унион“ (Берлин) и кепърския „Анагениси“. За кратко изпълняваше функциите на старши треньор на ЦСКА след поредната рокада в „армейския“ щаб. Миналата година бе наставник на „Черно море“, но не след дълго бе освободен.
Антон Спасов е роден в Казанлък през 1975 година. Той бе част от славния „Нефтохомик“ на Димитър Димитров-Херо и Христо Порточанов, където игра рамо до рамо с Малин Орачев, Тодор Янчев, Тодор Киселичков, Георги Чиликов и други известни бургаски футболисти. През последната кампания бе кърмчия на „Нефтохимик“. Още през тази зима Спасов подсказвал в разговори, че е готов да работи за „Дунав“.
Радостин Димов-Легендата също е роден през 1975 година. Той беше помощник треньор на „Черно море“ през 2004-2006 година, когато начело на тима бе Илиян Илиев. През 2007-2008 година оглави  „Добруджа“, после бе технически директор и кърмчия на „Черноморец“ /Балчик/. И той, подобно на Спасов, отдавна дал знак, че е готов да работи в името на русенската футболна кауза.