„Дунав 8806“ победи „Телеорман“ /Александрия/ със 71:65 /17:17, 16:15, 14:17, 24:16/ във втората контрола на румънска земя. Румънките ще върнат визитата за нови два мача идния понеделник и вторник. С тези двубои ще се състои официалното представяне на отбора пред родна публика.
Старши треньорът на русенки Георги Божков се нуждаеше само от 24 часа, за да намери слабите места в играта на съперника след загубата на нашите в първия двубой с 57:81. На сутрешната тренировка преди мач №2 той запозна момичетата с идеите си за постигане на успех при своеобразния реванш, като прати на терена стартова петица с Каролин Тюрен, Деляна Коева, Зорница Костова, Шанте Еванс и Тиа Люис. По правило от последните сезони, независимо какъв ще е съставът на „Дунав 8806“, шампионките на България и носителки на купата бяха по-добри в заключителната част на мача.
„Победихме, но знам, че сме далеч от желаната форма и че ни предстои страшно много работа. Успехът ме радва дотолкова, доколкото бе постигнат срещу силен отбор с четири американски състезателки. А тези баскетболистки далеч не са случайни играчки. Най-добро от моя отбор бе представянето на Каролин Тюрен. Тя беше номер 1 в мач номер 2. Играта й не бе изненада, защото е наясно със стила на европейския баскетбол. Шанте Еванс и Тиа Люис направиха дабъл-дабъл, но ги чака страшно много работа. Това важи като цяло за отбора ни“, коментира Георги Божков за „Утро“.