Може да има хора, които да не знаят коя е Антония, но едва ли са много тези, които не са чували нейните най-големи хитове. А от три години насам, след грандиозния успех на проекта й с Том Боксер „Морена“, те се нижат един след друг. Последният връх, който магнетичната 24-годишна румънка изкачи това лято, бе с парчето „Марабу“. Него, както и останалите хитове на красивата Антония русенци имаха възможността да чуят наживо по време на концерта от турнето „Coca-Cola Happy Energy 2013“.

- Как се чувстваш след първите концерти от турнето? Какви са ти впечатленията?
- Невероятно преминават досега. Хората знаят моите песни и това ме прави много щастлива. Всъщност на концертите се срещнах и с българските изпълнители.
- Харесва ли ти тяхната музика?
- Да, харесва ми. Харесва ми ритъма, бийта. Гласовете на изпълнителите са красиви, много.
- Какви са първите ти впечатления от България?
- Не успях да видя много места, защото повечето време прекарвам в хотелите. Но хората тук са мили, градовете в страната са красиви, личи си, че има много история.
- Ти си родена в Румъния, но си израснала в САЩ. Каква се чувстваш в крайна сметка?
- Румънка.
- Посещаваш ли родината си често?
- От пет години вече живея в Румъния. Всичко, което искам, се намира там - моите родители, кариерата ми. Имам също и бебе.
- Повечето хора правят точно обратното - от по-малките страни бягат в Америка и не се връщат.
- Аз се върнах в Румъния, за да се видя с част от семейството ми, защото не се бяхме виждали дълго време. И така като ги посетих ми хареса много и в крайна сметка останах за постоянно.
- Една река дели Румъния и България. Най-вероятно си чувала за нашата страна. Идвала ли си тук преди?
- Идвала съм и преди веднъж, все пак сме много наблизо. Но не съм разглеждала много места.
- Бърза справка в интернет показва, че има поне три различни значения на „Марабу“, както се казва последния ти хит. За кое точно Марабу пееш?
- Да, така е. Това Марабу, за което пея, е остров. В песента става въпрос за момиче, което мисли за приятеля си през цялото време, защото много го обича. И тя му казва: „Нека да отидем някъде насаме, нека да отидем до Марабу“.
- А защо точно Марабу?
- Човекът, който написа песента, е бил вдъхновен от него.
- Ти ходила ли си там?
- Искам да отида в Марабу! Мисля че е някъде в Гърция. Не съм ходила досега, може би защото нямам време.
- Както каза, имаш малка дъщеричка. Четох, че феновете ти са били изненадани колко добре изглеждаш след раждането. Как постигаш тази форма?
- Трябва да се ходи на фитнес, да се яде здравословно. Това са най-важните неща. Не е голяма тайна.
- Трудно ли ти е да спазваш такъв режим?
- Малко е тежко, защото не винаги имам време. Но ми се налага да намирам, защото в противен случай ще стана ей такава /с усмивка показва колко закръглености могат да се появят по тялото й/.
- А похапват ли ти се така наречените забранени неща?
- Понякога ям, разбира се. Но трябва да съм внимателна /удря се през пръстите на ръката/.
- Как се казва дъщеря ти?
- Мая.
- Липсва ли ти?
- Да, разбира се.
- Кой се грижи за нея докато те няма? Има ли детегледачка?
- Моята майка ми помага в грижите за нея. Те са си в Румъния.
- Четох твое изказване, че изглеждаш прекрасно без пластични операции и не ти трябват. Винаги ли си толкова уверена в себе си?
- Не, не мисля, че човек винаги е сигурен в себе си. Това е невъзможно. Имам различни моменти - понякога съм много уверена, понякога - никак. Това е защото съм перфекционистка.  
- Какво не харесваш в характера си?
- Много съм чувствителна. Това понякога не е хубаво.
- Чувствителна си в работата или в живота като цяло?
- Навсякъде. По отношение на работата, на личния живот.
- Ти си много млада. Как успяваш да живееш този напрегнат и динамичен начин на живот?
- Да, наистина се срещам с много различни хора. Но това беше моята мечта и работя по нея. Трябва да се справям.
- Значи моделстването, с което си започнала кариерата си, не ти е било мечта?
- Не. Занимавах се с моделстване, като бях още по-млада. Беше ми по-скоро хоби. Но моята страст, това, което наистина искам да правя, е да пея. Спрях да работя като модел, защото като цяло работата става, но не ми харесва особено. Мечтите ми са свързани с музиката.
- Подготвяш ли вече нова песен?
- Да, тъкмо пуснах парчето „Hurricane“ /“Ураган“/ в Румъния. И се надявам скоро да звучи навсякъде, защото има две версии - на английски и на румънски. Песента е съвместна с рапър от Румъния. В нея аз пея на английски, а той рапира на румънски.
- Ти си известна навсякъде по света. Какво трябва да притежава една румънка, за да постигне такива успехи и популярност?
- Това не е мое решение, то е на хората, защото те са тези, които слушат музиката ми. Никой не може да ме направи известна просто ей така с щракване на пръстите. Ако хората харесват песните ти - ти ще си навсякъде. Освен това е необходимо да имаш добро държание и отношение към феновете. Много е важно да отделяш време, за да говориш с тях. Аз непрекъснато говоря с моите почитатели чрез Фейсбук, чрез Инстаграм. Имам приложенията на телефона си, така че не е толкова трудно.
- Ти ли публикуваш снимки и статуси, а не човек от екипа ти?
- Те ми помагат също по отношение на Фейсбук. Но през Инстаграм публикувам само аз през цялото време. Отношението ти към околните - на това се дължи голяма част от успеха.
- Какво би казала на твоите фенове в Русе и България?
- Искам да им благодаря, че слушат моята музика и съм много щастлива от това. И се надявам да продължават да се радват на песните ми.
- Сигурна съм, че феновете ти тук биха искали да те чуят в дует с някой български изпълнител. 
- Да, разбира се. Концертите тук са страхотни, хората са изпълнени с много енергия.