За около половин час бе изчерпан дневният ред на общото събрание на сдружението „Всех Святих“, с което формацията бе разтурена и бе гласувано решението едноименият храм да премине във владение на Русенска митрополия. Шест от седемте точки в дневния ред не предизвикаха нито един коментар и бяха гласувани единодушно от присъстващите 10 членове на сдружението, които представляваха още двама. В отчета за 2012 г. на съпредседателя Божидар Йотов бе посочено, че последните строителни работи по градежа на емблематичната за Русе църква са били през 2011 г. От създаването на сдружението през ноември 2006 г. дарителите са 212, а през миналата година са събрани 2372 лева. Към 31 декември 2011 г. задълженията към фирма ИНТИС, която се занимава с градежа от полагането на основния камък, са били 211 хиляди лева, като част от тях са погасени, каза Йотов. Той призова от общината да внесат и събраните в нейните благотворителни кампании около 8000 лева, за да може цялата сума да премине в разпореждане на митрополията заедно със собствеността на храма.
Комисия в състав инж.Теодорин Патриков и архитектите Тончо Тончев и Симеон Рангелов ще предаде почти завършената черква на свещениците, а до 14 дни след това ще се пристъпи и към ликвидация на сдружението, което е изчерпало дейността си. За ликвидатори събранието определи адвокат Радослав Йонков и Валентин Христов. Самото предаване ще стане до 20 дни, дотогава ще бъдат готови и входните двери на „Всех Святих“. Така ще можем да връчим ключовете, обясни Йотов и добави, че в момента се майстори и уникален полилей, „какъвто няма в друг русенски храм“.
Събранието единодушно прие да предложи на общинския съвет да удостои инж.Патриков със званието Почетен гражданин на Русе. Накрая всички от управителния съвет получиха плакети - символи на техните родолюбиви старания да издигнат наново срутения през 1975 година православен молитвен дом.