Вратарят на Барселона Виктор Валдес за пореден път потвърди, че играе последния си сезон с екипа на каталунския тим. Испанският национал подчерта, че силно желае да спечели Шампионската лига.

"Много ми се иска да стана победител в настоящото издание на Шампионската лига. На всяка цена, тъй като с Барселона участвам в турнира за последен път", каза футболистът. Предполага се, че той ще продължи кариерата си в Челси. Има вариант също Петер Чех да се озове на "Ноу Камп" догодина, след като изтече договора му с лондончани. Валдес възнамеряваше да напусне Барса още през лятото, но промени решението си. Той е юноша на Барселона и цялата му досегашна кариера е преминала в този клуб.

В същото време новото попълнение на Барселона Неймар похвали специално съотборника си Виктор Валдес за представянето му в мача срещу Аякс в сряда.

Вратарят не допусна гол в двубоя от Шампионската лига, който завърши с победа на испанците с 4:0. Неймар не успя да се разпише, но асистира на Жерард Пике за третия гол в срещата.

"Виктор Валдес е един от най-добрите вратари, които съм виждал. Неговите спасявания правят всички нас щастливи", каза Неймар. 21-годишният бразилец прекара на терена 72 минути. "Наистина съм щастлив, тъй като тръгнахме добре в такова важно съревнование като Шампионската лига", допълни Неймар.