Роденият в Благоевград голмайстор на Монако Димитър Бербатов отново ще играе мач на стадиона на родния си Пирин Благоевград.

Нападателят е патрон на детския футболен турнир за Купата на „Лукойл“ и в рамките на този турнир неговият отбор „Бербатов и приятели“ ще играе срещу отбор от Благоевград на 2 юни от 16:00 часа.

Демонстративният мач ще бъде на малък терен, като отборите ще бъдат по 7 човека. В отбора на Бербатов по традиция са най-близките му приятели - Александър Томаш, Косьо Мирчев, Тодор Кючуков, Борислав Георгиев и Емил Гъргоров.

За отбора от Благоевград ще играят Станислав Манолев, Николай Бодуров, Светослав Дяков, Георги Даскалов, Илко Пиргов, Атанас Николов, Юлиан Попев и др.

Все още не е потвърдил участието си Иван Цветков, който има ангажименти зад граница, но е обещал, ако е в България, непременно да играе в мача.

Димитър Бербатов не е играл на стадион „Христо Ботев“ от 2008 година, когато облече зелено-белия екип в демонстративен мача, заедно с баща си Иван и други ветерани от Пирин.

През миналата година Бербо и приятели все пак гостуваха в Благоевград и играха пак срещу благоевградски футболисти на „Арена парк“, но тогава срещата бе част от инициатива на фондацията на Димитър Бербатов.