Само мъжко момче като Зюхтю може да преодолее съпротивлението на парчето скала и да извае от него образ. Така скулпторът Георги Радулов изрази възхищението си от таланта на колегата си Зюхтю Калит, който вчера откри своя изложба в Художествената галерия на „Борисова“ 39. В 60 каменни творби, колкото са годините, които Зюхтю навършва, авторът пресъздава от гранит, мрамор, диорит образите на нежността, мъдростта, размисъла и порива.
Посвещавам тази изложба на паметта на своите родители - на майка ми, която е покойница отдавна, и на баща ми, когото загубих наскоро, каза развълнуван Зюхтю Калит. Баща ми така и не разбра какво точно правя - представях си как ще го доведа на тази изложба и той ще прочете през очите на вас моето изкуство, обърна се към десетките приятели и почитатели скулпторът. Той със сигурност сега гледа от небето, каза директорката на РХГ Елена Великова.
За майстора на пластиките поетично слово прочете поетесата Лилия Рачева. Поздравления Зюхтю Калит получи и от кмета на Русе Пламен Стоилов.