„Топлофикация Русе“ намалява цената за битовите си абонати със задна дата от 1 август, съобщи вчера новото ръководство на централата в лицето на изпълнителния директор Георги Недев и Валентин Терзийски - директор на собственика „Топлофикация Плевен“. Във фактурите за предходния месец, които вече получават абонатите на дружеството, потребената топлоенергия се заплаща по 72,66 лева за МВтч, което е точно с 1 лев по-малко, отколкото за месец юли.   
Според решението на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, пределната цена за „Топлофикация Русе“ бе 73,86 лева, но новото ръководство е решило да направи жест към русенци и да въведе по-ниска цена, съответстваща на първоначално направеното до регулатора предложение.
За абонатите на дружеството бе оповестена още една добра новина. Отново от 1 август „Топлофикация“ въвежда фиксирана пределна цена за подгряване на 1 кубик битова гореща вода (БГВ) на стойност не повече от 9,00 лв. с ДДС. По този начин ще бъдат кардинално разрешени проблемите в отделни сгради с малък брой ползватели, където в някои месеци се получаваха драстични аномалии и кубик вода струваше по 20-30 лева - доста над възможното според законите на физиката. За всички сгради с подобни аномалии, дължащи се на физико- техническите особености, вида и начина на изпълнение на инсталацията за БГВ, броя живеещи, начина на ползване, наличие на конструктивни дефекти, течове, липса или наличие на изолация, нерегламентирано ползване и др., „Топлофикация“ ще окаже съдействие и ще инициира извършване на оглед и предоставяне на компетентно решение на своите клиенти за намаляване на цената.
От август дружеството предоставя на своите клиенти и удобството чрез интернет страницата си www.toplo-ruse.com сами да въвеждат данните за своето месечно потребление. Новата услуга цели да улесни потребителите в задължението им да осигуряват ежемесечен достъп до имота си за отчет.