Къде е главният прокурор и защо не разследва "България без цензура". Този въпрос зададе преди началото на днешното пленарно заседание парламентарната група на "Атака", предаде БГНЕС.

За да участват в дебатите за днешния вот на недоверие в зала се появиха почти всички депутати от четвъртата по сила парламентарно представена партия с изключение на техния лидер Волен Сидеров.

От името на групата на националистите зам.-председателят на партията Десислав Чуколов обяви, че "Атака" ще участва в дебатите, за да изобличи енергийната политика на ГЕРБ.

От "Атака" обаче няма да отговарят на никакви други журналистически въпроси преди главният прокурор Сотир Цацаров да разследва изборните нарушения, които според националистите са извършили хората на Николай Бареков на последните избори.

Давате ли си сметка, че "България без цензура" постигна този резултат с 50 млн. лева, попита Чуколов и настоя, че това е "извращение на пряката демокрация".

"Атака" отправиха тежки критики към начина, по който са били проведени европейските избори и посочиха, че редица журналисти са направили разследвания и са показали как се купуват гласове и призоваха прокуратурата моментално да се задейства.

Националистите обявиха още, че ще изчакат ЦИК да публикува официално резултатите от изборите, след което по всяка вероятност ще поискат касиране на изборите заради огромните нарушения и купени гласове. Това искане вероятно ще бъде подкрепено и от депутати от "Коалиция за България", съобщи Чуколов.

Според информация на "Атака" вече е постигната договорка за съвместни действия между ГЕРБ и "България без цензура" и в следващите седмици и месеци те ще работят заедно. "Днес в зала ще станем свидетели на това как една мутра си слага капут", обяви Чуколов като заяви, че това са тежки и силни думи, но прави препратка към популярни цитати от българския политически живот.