19-годишен абитуриент без книжка се e блъснал с колата на баща си няколко часа след бала си. Инцидентът e станал във Ветово в неделя в 6.30 часа. Момчето се върнало от тържествената вечеря в ресторанта на зазоряване и тайничко взело автомобила да се повози и да покаже на съвипускниците си колко е печен. По пътя  завило към паркинг, но заради алкохолното замайване не успяло да избегне купчината строителни отпадъци и приключението му завършило безславно. Пристигналите полицаи го тествали с дрегер, който отчел 1.38 промила. Така абитуриентът получил акт и талон за кръвно изследване за алкохол в болницата.
Още трима водачи са хванати на градус по време на баловете. Сред тях е 73-годишен дядо, който тръгнал да се прибира в Мартен с форда си след изпращане на зрелостник в Русе. Дядото хапнал и пийнал порядъчно, а после с младежки дух подкарал колата, но 15 минути след полунощ в събота бил спрян и се оказало, че върти кормилото с 1.47 промила.
Пак в събота, но в 17 часа, в Ряхово е заловен пийнал 45-годишен шофьор на опел. Дрегерът при него отчел 1.58 промила. В 20.40 часа на пътя Ветово-Семерджиево с 2.08 промила алкохол е спрян 49-годишен водач на мотопед, който се връщал след изпращане на абитуриент от ветовската гимназия.
Срещу всички текат бързи полицейски производства.