БСП подкрепя предложението на Искрен Веселинов „Паркстрой“ да се преобразува в общинско предприятие. Според червените съветници Пенчо Милков и Иван Иванов поддържането на зелените площи и дървесната растителност в града е ангажимент на Общината и тя не бива да го оставя в частни ръце. И двамата са категорични, че „зелената“ поръчка, която вече втора година не може да приключи, е тенденциозно нагласена и има за цел унищожението на общинската фирма. Това стана ясно вчера на пресконференция на групата на БСП в местния парламент.
Малко по-късно същият въпрос коментираха пред журналисти и съветниците от Синята коалиция+ВМРО. Искрен Веселинов бе категоричен, че не иска общината да толерира „Паркстрой“, а просто да не ощетява своята фирма за сметка на частния интерес. Всичко около „зелената“ процедура води към извода, че тя е направена в интерес на кръга „Космополитън“, заяви Веселинов. Негово проучване показало, че зад създадената с 2 лева капитал фирма „Инфра булпак“, която заедно с „Вектор“ участва в консорциума, обявен за победител, стои Мартин Кръстев, бивш съдружник в „Крис груп“ и собственик на „Полистрой 2001“. Мартин Кръстев най-вероятно е съпруг на Милена Кръстева, която е собственик на „Инфра булпак“, уточни връзката Веселинов. Освен това той специално се спря на начина на оценяване и критериите в процедурата, които са в ущърб на общинската фирма.
Според „воеводата“ отмяната на поръчката няма да е закононарушение, ако Общинският съвет приеме преобразуването на „Паркстрой“ в общинско предприятие, защото така ще отпадне необходимостта от нея. Законът за обществените поръчки допускал това.