Изборните резултати показаха, че когато дясното е обединено от една кауза, има успех. Смятам, че това е началото на неговото възраждане. Удовлетворени сме от резултатите в Русе, тъй като тук Реформаторският блок постигна един от най-големите проценти гласоподаватели след София. Смея да твърдя, че ние единствени водихме кампания, свързана с Европейския съюз и с проблемите на България като членка, не с чисто местните политики. Отправихме позитивни и смислени послания към избирателите.
Новината, че преференциалният вот дава мандат на Светослав Малинов, а не на Меглена Кунева, показва, че за българите е важен мажоритарният елемент. Не ни смущава фактът, че в Русе и Меглена Кунева получава голям брой преференции. Не мисля, че изместването на Кунева ще разцепи Реформаторския блок, това би било липса на политическа зрялост. Намирам за разумно да продължим заедно напред.
След вота на 25 май би трябвало да вървим към предсрочни избори, но тъй като управляващите показаха, че не се вълнуват от мнението на хората, ми се струва, че той няма да се случи сега, поне не тази година.