Първо, искам да благодаря на нашите структури. Второ, трябва да кажа, че нашият резултат в Русе е нормален, можехме и повече, но като се има предвид, че на европейски избори активността е по-ниска, това няма как да не повлияе и на нашите избиратели.
Ако трябва да коментирам регионалния вот, няма как да не отбележа вота в секциите в Селеметя, където най-много гласове има за „България без цензура“. Необяснимо, но в кавички. Големият въпрос е как едни хора от Селеметя гласуваха за ВМРО, част от „България без цензура“? Това политически ли е, или друг вот?
Докато за ДПС резултатите в Русе са нормални, то за нашите коалиционни партньори резултатите са разочароващи. Нашите резултати са близки до тези на Коалиция за България в Русе, но трябва да подчертая, че ние сме си на мястото, а те слязоха близко до нас.
Тепърва резултатите ще се анализират, както вече нашият лидер Лютви Местан каза, може да се свика Централният съвет, за да се определи посоката. Фактите са такива - ГЕРБ печели и ние трябва да се съобразим със суверена. ДПС няма опасения да отиде на предсрочни парламентарни избори, защото ние сме стабилни.