Не сме доволни от резултатите си, но трябва да подчертаем, че те са съизмерими с тези от 2009 година. Ако съберем вота за нас с този на Българската левица и АБВ, получаваме постижението си от предишните европейски избори.
Факт е, че АБВ дръпна от нас гласове, само в Русе - 2733. Освен това информацията от секциите показа, че доста хора са се объркали и са гласували за номер 1, който беше на Българската левица. Възможно е и наши симпатизанти да са припознали „България без цензура“, защото те говореха популистки това, което хората са искали да чуят. Вотът за тази партия в някои секции, където обичайно е бил друг, поставя въпроси, но не можем да си позволим обвинения. 
Още не сме направили нашите анализи, но ние сме критични и отчитаме, че не успяхме да обясним на хората какво правим за тях и защо европейските избори са важни за развитието на България, защо е важно да гласуват за социална Европа. Не смятам, че ръководството на БСП е виновно, защото факторите, които повлияха на нашия резултат, са много. Засега е рано да се говори за промени в БСП. А искането за предсрочни избори не го възприемам, защото това не са парламентарни избори. Резултатите от вота за Европейски парламент и Народно събрание са различни.