Близо 3 часа продължи концертът на най-нашумелите млади български изпълнители в понеделник вечерта, който бе част от турнето „Coca-Cola Happy Energy 2013“. Мащабният спектакъл, на който прозвучаха не само най-големите летни хитове, но и съвсем пресни парчета на младите звезди, събра хиляди техни почитатели, които окупираха площада от сградата на Общината чак до Паметника на свободата. Те започнаха да се събират и да пазят места още от следобедните часове.
Най-много аплодисменти спечелиха хитовете на Криско „Drop some“, „Почивни дни“ и дуетът с Лора Караджова „Министърът на веселието“ и с Играта и Лео „Цяло лято“. С бурни овации бяха възнаградени и изълненията на Ангел и Мойсей. Освен микс от популярните „Ти не можеш да ме спреш“ и „Готов ли си за мен“, Дивна представи и новото си парче „Слънчеви дни“. Младите актьори-певци от „Революция Z“ обраха овациите с любимата песен „Аз искам“ и новия си проект „Никога няма да бъдеш“. Део, Лео, Рафи и Играта пък сразиха публиката с хита си „4Д“ и ефектен Харлем шейк. Бурните емоции на феновете дори провокираха Рафи да снима пеещата публика. Метин Енихмедов си партнира с лазерни лъчи в зашеметяващ танц, а „Черешката на тортата“ в края на концерта бяха трите стопроцентови световни хита „Морена“, „Марабу“ и „Джамея“, които изпя красивата румънка Антония.
На фона на емоционалния спектакъл, по време на който се раздаваха безплатно безалкохолни напитки, крещящо контрастираше липсата на възпитание у част от публиката. Площадът и градината бяха обсипани с празни кенчета, а младежи предвидливо се бяха снабдили с бутилка уиски за основа на безплатния разредител. На следващия ден мазни петна по плочките напомняха за грандиозното събитие, което впрочем беше спирано няколко пъти, за да могат диджеите да известят за изгубени деца.